joi, 13 august 2015

Plantare hârtie cu seminţe

Ideea cu hârtia cu seminţe a pornit de la dorinţa noastră de a face o mărturie drăguţă, convenabilă şi folositoare. Trebuie să vă spunem că înainte am testat aceste mărturii pe prieteni, iar copiii au fost foarte încântaţi. Aşa că poate fi folosită cu succes ca mărturie pentru cuplurile cu copii, iar cel mic va urmări în fiecare zi cum seminţele se transformă în plăntuţe.

Sunt produse handmade, lucrăm la fiecare bucată cu grijă şi decupăm, punem fundiţe şi bileţele, totul făcându-se manual. Nici o sămânţă nu a fost agresată în acest proces!

***Cum se obțin inimioarele/acadelele plantabile? 
În principiu cam asta este tehnica: se pune hârtia la înmuiat, se mărunţeşte până se face o pastă, se adaugă seminţele şi se întinde o foaie care se usucă. Durează cam 2 zile (vara) să uscăm complet hârtia. Apoi se taie în forme şi se personalizează cu biletele sau fundiţe. Totul cu grijă şi totul manual. Seminţele sunt de flori sălbatice (nepretenţioase). În ceea ce priveşte forma, ne-am gândit să începem cu hârtie în formă de inimioare si în formă de acadele.
Am folosit în demonstraţie hârtie în formă de biluţe (dar acelaşi lucru îl faceţi şi pentru hârtia în formă de inimioare). Se face o gaură micuţă în vasul în care doriţi să plantaţi.

Cum se plantează?
1.Mărturiile se pot planta în grădină sau în ghiveci. Dacă plantați în ghiveci ar fi bine ca acesta să aibă un diametru mai mare, dacă doriţi să rămână definitiv acolo( aprox. 25 cm diametru). Vrem să vă sfătuim pe această cale, să puneți ghivecele afară la geam sau într-un balcon aerisit, pentru că semințele se dezvoltă mai repede iar plantutele sunt mai puternice!


2.Se pune hârtia în gaura respectivă.

3.Se acoperă cu puțin pămant și se udă din abundență. Plantați la aproximativ 1 cm sub 
nivelul solului.

4.Vă sfătuim să țineți câteva zile pămantul ud pană apar germenii, apoi udați normal cât să nu incărcati pământul de apă.





*După 4 zile. Dacă doriți puteți pune inimioarele și deasupra pământului pentru a observa cum cresc micile plăntuțe. În acest caz vă sfătuim să aveți grijă să nu se usuce hârtia și să udați câte puțin de mai multe ori pe zi.





*O săptămână:

*2 săptămâni:


*
1 lună si jumătate:
Prima floricică-din semințe de gălbenele.
Plantati iubirea!!

Niciun comentariu: